Conceived as part of the Tiger Circuit in India, the 'wilderness lodge' is located in Pashan Garh, adjacent to the Panna National Park. The structure emerges as an eclectic mix of rugged, local sandstone architecture on the exterior and warm luminous interiors together imparting a camp-like feel of a tiger safari.

The site plan is developed in close coordination with the survey drawings respecting the natural contours, native trees and intrinsic views. A natural depression has been revitalized to a lake serving as a watering hole which successfully attracts wildlife, assists water conservation and provides for a backdrop of cottages and overseeing decks.
Conceived as part of the Tiger Circuit in India, the 'wilderness lodge' is located in Pashan Garh, adjacent to the Panna National Park. The structure emerges as an eclectic mix of rugged, local sandstone architecture on the exterior and warm luminous interiors together imparting a camp-like feel of a tiger safari.

The site plan is developed in close coordination with the survey drawings respecting the natural contours, native trees and intrinsic views. A natural depression has been revitalized to a lake serving as a watering hole which successfully attracts wildlife, assists water conservation and provides for a backdrop of cottages and overseeing decks.

The guest areas derive stylistic cues from native temples and Havelis, while the site is chosen on a high ground focussing on a plateau like clearing. A cylindrical tower comprises a dayroom that looms up in the trees while the rectangular proportions of the dining and lounge make for magnificent views of the forest with full height windows. Far end of the deck is marked by a small kiosk, typical of a majestic pavilion set in stone.

The wooden courtyard is enclosed by buttressed walls in dry packed stone masonry while the typical roof detail is made in layers of Stone, mud polythene, bamboo mat and rafters made of Kator Balli- the trunk of Ficus trees.

The guest cottages have rooms spread along the contours above lake and while the approach is severe, the structure severely lightens on further progression. The interiors make for a bold statement in luxury and stone walls reduce to buttresses at the corner where two squares intersect, leaving behind glass, jaali latisse, mosquitoe screens and sliding doors. The deck becomes a highlight of the cottage wherein the innate nature of the camp is revealed.